نوشتن فایل های منیفست کوبرنتیز با تایپاسکریپت
معرفی و کار با پکیج kosko
نوشتن فایل های تنظیمات کوبرنتیز به خصوص در اوایل کار با چالش های فراوانی همراه است. از جملهی آن ها می توان به فرمت فایل های منیفست اشاره کرد که به صورت yaml هستند. راهکار های زیادی برای راحتی کار با این تنظیمات وجود دارد از جمله خود داشبورد کوبرنتیز یا Rancher و ...
ما در این یادداشت کوتاه ابزاری را معرفی خواهیم کرد که به ما این امکان را میدهد تا فایل منیفست کوبرنتیز را با تایپاسکریپت بنویسید! کد منبع این یادداشت در ریپوی زیر قرار دارد و میتوانید برای دنبال کردن بهتر مراحل به آن نگاهی بیاندازید:
https://github.com/sadeghmohebbi/k8s-node-starter-with-kosko
به طور مثال ما یک برنامهی نود ای ساده نوشتیم که متن دلخواه را با پس زمینه و فونت تصادفی روی صفحه وب نمایش میدهد. در نهایت این پروژه را داکرایز کرده و در minikube آن را لود میکنیم تا کوبرنتیز بتواند از رجیستری آن را دریافت کند.
docker buildx build -t backend-node-app:figleter ./app
docker save backend-node-app > backend-node-app.tar
minikube image load backend-node-app.tar
برای اجرای این سرویس روی کوبرنتیز سیستم خودمان از minikube استفاده کردیم سپس با استفاده از پکیج kosko کد های زیر را نوشتیم تا از روی آن، تنظیمات کوبرنتیز generate شود.
یک deployment برای سرویس نود ای ما نوشتیم که با ۵ instance آن را راه بیاندازد و یک load balancer در جلوی آن ترافیک را بین این pod ها تقسیم کند.
const deployment = new Deployment({
metadata: {
namespace: "default",
name
},
spec: {
selector: {
matchLabels: {
name
}
},
replicas: 5,
template: {
metadata: { labels },
spec: {
containers: [
{
name,
image: 'backend-node-app:figleter',
env: [
{
name: 'PORT',
value: String(port)
}
],
imagePullPolicy: 'Never'
}
]
}
}
}
})
const service = new Service({
metadata: {
namespace: "default",
name: 'edge'
},
spec: {
selector: {
name
},
ports: [
{
port: 8030,
targetPort: port,
name: 'http'
}
],
type: 'LoadBalancer'
}
})
همانطور که می بینید کاملا مشابه منیفست کوبرنتیز است با این تفاوت که در اینجا type و validation خیلی خوبی را داریم. از دیگر امکانات این پکیج میتوان به قابلیت تعریف environment اشاره کرد که به کامند generate آن پاس داده می شود و منیفست کوبرنتیز خروجی بر اساس تنظیمات آن env تغییر میکند. چیزی که سابقا بایستی با استفاده از فایل های جداگانه yaml راهاندازی میکردیم و امکان بروز اشتباه یا آپدیت نبودن فایل ها با همدیگر بسیار بالا بود.
خب بیاید سرویس مان را روی کوبرنتیز لوکال مان اجرا کنیم. قبل از آن minikube start زده ایم و kubectl با موفقیت به آن متصل شده است.
npm run --silent generate | kubectl apply -f -
در اینجا شرایط را بررسی میکنیم که سرویس مان با موفقیت روی کوبرنتیز لوکال مان اجرا شده است. سپس با کامند های زیر دسترسی به سرویس را از minikube به لوکال سیستم باز میکنیم تا به درخواست های ما پاسخ دهد.
# --- keep run in another terminal
minikube tunnel
# ---
# to access edge loadbalancer ip
kubectl get services
- مطلب قبلی: دو روش scale کردن سرویس node js ای
- مطلب بعدی: سنت های اصیل مدیریت و انتقال لاگها - بخش اول
حالا که تا اینجا اومدی، یه فنجون قهوه مهمون مون کن ☕ پرداخت آنلاین دونیت